Forebyggelse nytter!

04.04.19 – af Peter Brandt Mikkelsen
peter@spraytan.dk

Kræftens bekæmpelse er ude med en nyhed omkring at forebyggelse nytter!
At man har formået at bremse stigningen i forekomsten af modermærkekræft i Danmark!
Det er en kæmpe nyhed!

Man har igennem en årrække formået, med forebyggende kampagner at stoppe udviklingen af tilfælde af modermærke i Danmark, Australien og New Zealand.

Det absolut mest positive til denne historie er de årsager som gør at forekomsten stagnere!

De primære årsager til denne stagnering er:

 • Forebyggelsesindsatsen, fra forskellige non-profit organisationer, her i blandt Kræftens Bekæmpelse / Solkampagnen / Sluk Solariet har haft en effekt! – Godt gået!
 • At befolkningen er blevet bedre til at undgå solen og beskytte sig imod den.
 • At befolkningen i langt højere grad undgår solarier – som i høj grad er og altid har haft en kraftig medvirkende årsag til at hud -og modermærkekræft har vokset i Danmark igennem mange år.
 • Og endnu bedre – at især de unge solariebrugere, i langt højere grad, undlader at benytte solarierne, men i højere grad finder andre alternativer, som fx. spraytan.

Kilde: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022202X18300083?via%3Dihub

God udvikling

Hvor er det bare en fornøjelse at se at denne ultra kedelige tendens synes at være stoppet.
Der ligger hvert år et kæmpe stort stykke arbejde i disse forebyggelseskampager og det har tydeligvis endelig en indvirkning på danskernes adfærd.

Sammenholdt med den generelle holdning til solbeskyttelse og at danskerne undgår solarierne til kosmetisk skønhedsbehandlinger, bevirker at udviklingen i antallet af tilfælde med kræfttilfælde i huden er bremset. Og dermed også de kæmpe store udgifter som denne type kræft medfører.

Og sidst men ikke mindst – at det i langt højere grad er vores unge generation som klart tager afstand fra solarierne!
Det er klart den bedste nyhed i denne rapport.
Ikke at man ikke kan forebygge og vejlede den generation som er vokset op med solariet – fordi alle mennesker kan tilegne sig ny viden – men det er især godt at vores unge generation fravælger solariet og tilvælger andre alternativer i stedet for.

Når nu regeringen ikke vil lave aldersmæssige restriktioner mod brugen af solarier, under 18 år, så er det rigtig godt at ungdommen selv fravælger solariet, men istedet til vælger de alternativer som der er.

Og når der også i langt højere grad udbydes flere alternativer for at danskerne kan opnå en flot kulør, så begynder det i den grad at hjælpe på tingene og trække i den rigtige retning. Der åbnes hele tiden nye saloner som specificeret laver spraytan behandlinger, eller etablerede saloner som tilføjer spraytan på deres behandler menu.

Vi har en meget bred kunde segmentering, lige fra 13/14 årrige konfirmander, som ønsker en smule kulør, sammen med deres mor, og helt op til pensionister – samt hele aldersspektret der i mellem.

Uanset hvad – så fortsætter vi i Spraytandotdk ApS vores korstog og vores mission for det bedste alternativ til solariet – nemlig via Spraytan og Selvbruner!

FAKTA
Solariebrug er kræftfremkaldende!

 • Allerede i 1992 blev solarier klassificeret som sandsynligvis kræftfremkaldende for mennesker og i 2009 fastslog WHO, at uv-stråling fra solarier med sikkerhed er kræftfremkaldende.
 • Jo flere gange, man går i solarium, jo større er risikoen for at få kræft.
 • Alt solariebrug er skadeligt, selvom du kun bruger det sjældent. Der er ingen sikker nedre grænse.
 • Solarieforbrug øger risikoen for modermærkekræft med 20 %, men går du i solarium, før du fylder 35 år, er risikoen øget med 60 %.
 • 3 ud af 4 tilfælde af modermærkekræft blandt solariebrugere under 30 år kan forklares med solariebrug.
 • Modermærkekræft er den hyppigste kræftform blandt de 15-34-årige.
 • Hvert år konstateres mere end 2.200 nye tilfælde af modermærkekræft i Danmark – og 285 dør hvert år af sygdommen.
  Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Spraytan/Selvbruner er en behandlingsform som i modsætning til solarium både er anbefalet af følgende organisationer:

Kræftens Bekæmpelsen – Læs med her.

Astma-Allergi Forbundet – Læs med her.

Sundhedsstyrelsen – Læs med her.

Samt testet af:
Miljøstyrelsen – Læs med her

De bedste hilsner

Peter Brandt Mikkelsen
Spraytandotdk ApS
peter@spraytan.dk
+45 31 47 49 49

[fusion_code]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmxpbmtlZGluLmNvbS9lbWJlZC9mZWVkL3VwZGF0ZS91cm46bGk6c2hhcmU6NjUxODk0Nzg0NDI3NDA4MTc5MiIgaGVpZ2h0PSIxMDM0IiB3aWR0aD0iNTA0IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPSIiPjwvaWZyYW1lPg==[/fusion_code]